28 Ocak 2010

hamur islar ,pastalar ,kekler

♥♥♥Lahmacun,katmer, ,pogca ,sarmayi ,gözlemeyi ve böreyi hep beraber hazirladik salonun mutfaginda aksamdan hazir ladik.
Lahmacun ve gözlemeler sabah sicak sicak pisirilip verildi. harika bir gündü evlatlarimiz icin deger http://tatllar.blogspot.com/


 KEREVIZ SALATASI

malzeme
  • Yarim kereviz
  • 2 cay bardak cakilmis ceviz
  • 500 gram süzme yogurt
  • 1 yemek kasik mayonez
  • 3 yemek kasik aycicek yagi
  • tuz
  • yarim limon
hazirlanisi
  • Kerevizin kabugunu soyup yikayip rendeleyin
  • Kerevize limonu sikip kararmasini önlemis olursunuz.
  • Yogurt ,mayonez ,cevizin birkismini ,tuz yagida katip iyice karistirin .
  • Kerevizi yogurt tun icine alip karistirin .
  • Üzerine kalan cevizle tamamladim.
  • Ben hazirladim malzemeyi iki katini kullandim cocularimiz icin .HASHASLI KATMER

malzeme
  • Bir paket margarin yag (eritilmiş)
Hamur için
  • Bir kilogram un
  • İki çay kaşıkı tuz
  • ilik su
  • 1 tatli kasik kabartma tozu
Haşhaşlı iç
  • Bir bardak sıvı yag
  • Yarım paket hazır haşhaş ezmesi
hazirlanisi
  • Hamuru yugurup 8-10 dakika dinlendirin.
  • mandalina büyüklügünde bezeler yapip elinizle acip hashastan 3 yemek kasik hasasi sürün
  • ayni islemi tekrar yapin hamuru üst üstte koyup kenallarini ortaya dogru katlayin ve
  • merdaneylen acin
  • Sacin cayranli pitza tavasinda yaptik yavas yavas pisirin .
Pisince üzerine tereyag sürün

iSPANAKLI BÖREK

Böregi hep beraber hazirladik ispanakli peynirli

malzeme
  • 150 gram margarin
  • 1 tane yas maya
  • 2 tane yumurta
  • tuz
  • yarim bardak yogurt
  • 1 su bardak süt
  • aldigi kadar un
ici icin
  • beyaz yagsiz peynir
hazirlanisi
  • Derin bir kaba sütü,margarini,yumurtayi ,yogurtu,tuzu ve maya yi ekleyip iyice mayayi eritin.
  • Ununu yavas yavas ilave edip yugurun.
  • yumusak bir hamur Üzerini kapatip yarim saat mayalansin.
  • Yuvarlak bezeler edin.
  • Merdaneylen acip pitza dilimi gibi kesin uclarina peynir aysekli verin.
  • Üzerlerine yumurta sarisi 175 derece firinda pisirin .
  • Biz malzemeyi 3 katina cikardik
KOLAY BAKLAVA ♥
Hazir baklavalik yufka ile hazirlamis Döndü ablam ellerine emegine saglik nefis olmus .
Bizi destekledigi icin tesekkürler
LAHMACUN
LAHMACUN
Malzemeler 1 kg yağsız kıyma
  • 5 tane domates
  • 4 tane biber
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 3 demet maydanoz
  • 4 ciye sarımsak
  • yarim cay bardagi sivi yag
  • 1 yemek kasigi margarin
  • 1 yemek kaşığı biber salçasi
  • 1 cay kasigi nane kurusu ve tuz
Hamuru için
  • 2 Su Bardağı Un
  • 2 Çay Kaşığı Tuz
  • yarim yas Maya
  • 1 su bardak ilik süt
  • Yarım Tatlı ☺Kaşığı Toz Şeker
  • aldigi kadar ilik su
Yapilisi:
  • Maydanoz, sarımsak ve biberler doğrayın ve robotta kıyma haline getirin.
  • diyer malzemeleride ekleyip iyicene karistirin .
  • İçine kıymayıda koyup karıştırın.
Hamuru için
  • Unu eleyin.
  • undan iki yemek kaşıgını ayırıp kalanını iki çay kaşıgı tuzu katıp karıştırın. Unun ortasını havuz biçiminde açın.
  • Mayalı şekerli suyu ve yoğurdu koyup karıştırın.
  • Elde ettiğiniz yumuşak hamuru yoğurun.
  • En az yarim saat bekleyin mayalanmaya bırakın.
  • Hamuru iri yumurta büyüklüğünde parçalara ayırın.
  • Her parçayı unlayarak elinizle yarım santim kalınlıkta yuvarlak olarak açın.
  • Açılan hamurlara harçtan koyarak yayın ve firinda pişirin Biz pitza tavasinda pisirdik malzemede 5 kati kullanildi anca yetti
Tüm arkadaslarimizin ellerine saglik güzel bir gün gecirdik




Yorum Gönder