14 Şubat 2010

pirinc pilavi kiremali tarifi

KIREMALI PIRINC PILAVI
malzeme
  • 2 su bardak kafrengi natur pirinc
  • 2 bardak su
  • 1 yamak kasik limon suyu
  • 2 yemek kasik tereyagi
  • yarim bardak ciy kirema
  • 50 gram kasar
  • 2 tatli kasik vegate sebzeli cesni

hazirlanisi

  • Pirinci yikayin ve 5 dakika kadar suyun icine islayin.
  • Pirincin suyunu süzdürün.
  • Tere yagi teflon tencedede pirincler 2-3 dakika orta ateste karistirin.
  • Ilik suyunu ciy kiremayi ,baharatini ve limon suyunu ekleyip karistirin
  • Tencerenin kapagini kapatin ocagin altini endüsük isiya.
  • 15 -20 dakika sonra kasar icine karistirip ocagin altini hemen kapatin.
  • Tencerenin kapagini kapatip 10 dakika dinlensin.

Yorum Gönder