18 Şubat 2010

tuzlu kek

Misir unlu tuzlu kek                   Cevizli tuzlu kek tarifi
malzeme
  • 1,5 bardak misir unu
  • 1,5 bardak un
  • 200 gram beyaz peynir
  • 4 tane yumurta
  • yarim su bardak ceviz
  • yarim su bardak aycicek yagi
  • 1 cay kasik zuz
  • 1 cay kasik kirmizi pul biber
  • 1 sap taze dere otu
  • 1 su bardak yogurt
  • 1 tane kabartma tuzu
hazirlanisi
  • Yumurta, aycicek yag ve yogurdu cirpin.
  • peyniri küp ,küp dilimleyin dere otunu da dograyin cevizi dise dokunur sekilde ezin.
  • Diyer malzemeleri de ekleyip karistirin.
  • Yaglanmis tepsiye kivami katip 170 derecede pisirin .
  • Üzeri nar gibi oluncaya kadar
Yorum Gönder