27 Mart 2010

şeftali caglasi tursusu . karisik tursu

şeftali caglasi tursusu
malzeme
  • seftali caglasi
  • su
  • sarimsak
  • tuz
  • limon suyu veya sirke
hazirlanisi
  • caglayi igne batirin 5-6 yerine suyun icine tuz katip haslayin.
  • Soguyunca icine limon sikip caglalari da kavonozun icine kolup üzerine tuzlu sudan katip kapagini sikica kapatin.
  • 1 ay kadar kapagi kapali dinlensin
Karisik tursumalzeme
  • havuç
  • salatalık
  • körpe yeşil biber
  • karnibahar
  • lahana
  • yeşil domates
  • turşu tuzu
  • sirke
  • diş sarımsak
Yapılışı
  • Havuçların dışını tiraslayin.
  • lahanayi karnibahari yikayip dilimlere bölün.
  • Sivri biberleri yıkayin biraz kesin.
  • Salatalıkların baslarını alın.
  • Turşuyu yapacagınız kavanozu dolduracak kadar suda tuzu eritip: sirkesini ilave ederek suyunu hazirlayin.
  • Tüm sebzeleri kavanoza yerleştirin.
  • Sarımsak dişlerini aralarina ekleyin.
  • Hazirladiginiz tursu suyunu sebzeleri geçecek kadar bosaltın.
  • Kapagını sıkıca kapatın.
  • 1 ay kadar bekletin
Yorum Gönder