3 Şubat 2012

FANTA PASTASI .......... Fantakuchen



malzemeler hamuru icin
  • 4 tane yumurta
  • 300 gram toz seker
  • 1 su bardak ay cicek yag
  • 1 su bardak fanta
  • 300 ml un
  • yarim paket kabartma tozu
malzeme orta kismi icin
  • 4 tane elma
  • 2 cay kasik tarcin
  • 4 yemek kasik toz seker
üzerinin kiremasi icin malzemeler
  • 600 ml ciy kirema  ((3 paket ciy kirema ))
  • 3 tane sane sIkilastirici    ((3 paket Sahnesteif  ))
  • 3 tane schmand       ((ekşi kremaolarak geciyor   türkcesi )))
  • 3 paket vanilya seker
hazirlanisi
  • 4 tane yumurta ,fanta ve yagi ilk önce cirpin sekeri ilave edip devam cirpin .
  • Vanilya, unu  ve kabartma tozunu katip cirpin mikserle .
  • Firin tepsinine pisirme kegidi koyup hamurunuzu dökün üzerine .
  • 180 derecede pisirin yaklasik 20 25 dakika kadar
  • Elmalarin kabuklarini soyup rendeleyin suyuna cekinceye kadar kavurun teflon tavanin icersinde.
  • Tarcin ve sekerinizi katip bir karistirin seker eriyince sogumaya birtakin.
  • Ciy kirema ve sIkIlasciriciyi cirpin.
  • Türkiyedeki  kirem santiyide kulana bilirsiniz .
  • Diye malzemeleride ekleyip cirpin .
  • Buz dolabinda yarim saat birakin .
  • Kekiniz firindan cikartinca sogumaya birakin .
  • Soguyunca elmali karisimi kekin üzerine yayin .
  • Buz dolabindaki kiremayida elmalarin üzerine yayin .
  • Kiremanin üzerine tarcin ve kakao yu eleyin .
  • Afiyetler olsun  ben bu pastayi misafirlarim icin hazirladim cok  hafif ve leziz bir pasta
Yorum Gönder