15 Nisan 2010

ANTEP FISTIKLI KASARLI KEK

YESIL KEK  IspanaklI kek tarifi
 
malzeme
  • 1 su bardak ispanak püresi
  • 1,5 su bardak toz seker
  • yarim cay bardak antep fistigi
  • 1 vanilya sekeri
  • 1 tane kabartma tozu
  • yarim cay bardak kasar
  • 1 su bardak süt
  • 3 tane yumurta
  • yarim su bardak aycicek yagi
hazirlanisi
  • Yumurta ve aycicek yagini cirpin.
  • Kasari rendeleyin fistigi rondadan gecirin
  • Süt ,vanilya sekeri ,kasar, fistik1 su bardak ispanak püresinide katip devam cirpin.
  • Kabartma tozunu va unu yavas yavas katin bir taraftanda cirpin.
  • Un nu aldigi kadar yaklasik 3,5 su bardagi
  • kalibi yaglayip unlayin.
  • 175 derecede pisirin .
  • Ben bu keki seviyorum kasar daha güzel bir lezlet veriyor.
Yorum Gönder