19 Mayıs 2010

REVANi TAiIFi NEFiS BIR TARiF

REVANi tarifi nefis bir tatli

malzeme
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Limon kabuğu rendesi

Serbeti için

  • 5 su bardağı su
  • 4 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu

Yapılışı

  • ilk önce şerbeti kaynatırız.
  • Derin bir kabin icinde kek hazırlar gibi hamurumuzu miselen hazırlarız fırına süreriz.
  • 175 derecede pisirin.
  • Piştikten sonra şerbetimizi ılık olarak dökeriz.
  • Soğuduktan sonra servis yapılır.
  • Arkadasim Meryem hazirladi revaniyi biz cok beyendik tam puan.
  • Üzerinehindistan cevizi rendelenmis tatmamlayin
  • . Afiyet olsun
Yorum Gönder