12 Mart 2011

milföy hamurunda sebzeli ton balik

Ton balik sebzeli nefis









malzemeler
  • 1 paket hazir milföy hamuru.
  • 1 tane konserve ton balik
  • yarim cay bardak kadar haslanmis misir
  • yarim havuc
  • 2 yaprak pirasa2-3 yemek kasik rendelenmis kasar
  • 1 cay kasik  kirmizi pul biber
  • 1 tutam tuz baligin tuzu yeterli gelebilir
  • ceyrek limon
  • yarim cay kasik karabiber
Hazirlanisi
  • Havucu ve pirasayi yikayip dograyin yarim yemek kasik yagda yumusayincaya kadar  üzeri kapali pisirin.
  • Ocagin alti kapatinca sogumaya birakin pirasa ve havucunuzu.
  • Tüm lazemeleri bir kasenin icersinde karistirin.
  • Kasari rendeleyin üzerine .
  • Hamurunuzu  esit sekilde kesin benim hamurum tek parcaydi hazir dondurulmamislardan.
  • Kasiklan 2 ser yemek kasik harcinizda hamura koyup kenar kisimlari parmaginizla büzün.
  • Üzerine yumurta sarisi ve susam sepileyip 170 derecede pisirin üzeri nar gibi kizaran deyince.
  • Bu darifden 6 tane cikti  balik yerine tavuk etide kullana bilirsiniz afiyetler olsun .
Yorum Gönder