11 Mart 2011

PİLAV ÜSTÜ TAVUK

PİLAV ÜSTÜ TAVUK


malzemeler
  • 2 su bardak pirinc
  • 3 su bardak tavuk suyu
  • 3 yemek kasik ay cicek yag
  • 1 yemek kasik sehriye
  • 500 gram tavuk gögsü ve ya budu
  • karabiber üzerine
  • 3 yemek kasik tere yag
  • tuz
hazirlanisi
  • Tavugu bir tencereye 3,5 su bardagi su ilave edip haslayin.
  • Tavuk biraz soguyunca kemikleri ayirip etini didin.
  • Suyunu ise süzgecten gecirin pilav icin.
  • Etinizi tere yagda bir kavurun tuzunuda katin.
  • Pirincleri yikayip suyunu süzdürün.
  • Tencereye yaginizi ve sehriyeyi katip orta ateste kavurun rengi degisince hafif pembelesince pirincinizi katip 2-3 dakika karistirin.
  • Et suyunu ve tuzunuzu katip ocagin altini kisin tencerenin kapagi kapali bisirin.
  • pilav dinlendikten sonra üzerine tavuk ve kara biber nrfis  servis yapin .
  • Afiyetler olsun.
Yorum Gönder