5 Mart 2011

Mısır Ekmeği

Mısır Ekmeği



malzeme
  • 500 gram bugday beyaz  un
  • 500 gram  misir unu
  • 4 tane yumurta
  • 2 tane kabartma tozu
  • 125 gram tereyag veya margarinde olur
  • 1 tatli kasik toz seker
  • tuz
  • 1 litre süt
üzerine
  •  1 yumurta ve 3 yemek kasik süt
hazirlanisi
  • Derin bir kabin icersi un ve misir ununu katin üzerine kabartma totu,tuz ve sekeri katip karistirin.
  • 4 yumurta ve  yumusak tereyagi ilave edip yugurun yumusacik hamur elde edin elinize yapismayan deyinde yugurun.
  • yumurta böyüklügünde parcalar koparip yumak yapin.
  • Yumaklarin üzerlerini elinizle bastirip catalla üzerine bastirip sekillendirin.
  • Yumurta ve sütü iyice cirpip ekmeklerin üzerlerine fircayla sürün.
  • Tepsiye firin kefidi koyup üzerine ekmekleri siralayin .
  • 175 derecede üzerleri nar gibi oluncaya kadar pisirin

1 yorum:

Mutfak Havlusu dedi ki...

Şöyle yoğurda hafif banıp banıp yemek vardı!
ellerine sağlık.