17 Mayıs 2011

Etli pirasa yemeği


malzemeler
  • 2 tane havuc
  • 4 tane pirasa yaklasik 1 kilo
  • yarim cay bardak pirinc
  • 2 yemek kasik nar sosu
  • 3-4 yemek kasik ay cicek yag
  • 400 gram tavuk gögsü
  • 1 yemek kasik sebzeli vegate baharati
  • yarim limon suyu
  • yarim bardak kaynar su
hazirlanisi
  • Pirasa yikayip dograyin.
  • Havucu traslayip dograyin .
  • Etinizi küp ,küp dograyip tencerede yagi ilave edip kavurun .
  • Etin üzerine havuc ve pirasa katin.
  • Pirinci yikayip hemen ilave edin .
  • Yarim bardak suyu ilave edin tencereye .
  • Limon suyunu ve nar sosunu da ilave edin.
  • Tuzu ve  sebze baharatini katip karistirip kapagini kapatin tencerenin orta hateste yavas ,yavas pisirin.
  • Afiyetler olsun nefis bir sebze yemegi
Yorum Gönder