15 Mayıs 2011

Ton balikli pitzza tarifi

Ton balikli pitzza tarifim nefis bir pitzza
malzemeler
  • 1 kilo un
  • yarim cay bardak aycicek yag
  • 3 cay kasik tuz
  • 1 tatli kasik seker
  • 2 tane yas maya
  • 500 ml ilik süt
üzerine malzeme

  • 1 tane kirmizi sogan
  • 2 konserve ton balik
  • rendelenmis kasar
sosu

  • 3 ciye sarimsak
  • 1 tane sogan
  • 3-5 sap maydanoz
  • 4 yemek kasik aycicek yagi
  • tuz
  • 1 kutu damates sosu
hazirlanisi

  • Hamurun malzemelerini karistirip yugurun.
  • Sosunun tüm malzemelerini rondo veya mutfak robotuna koyup sos haline gelinceye kadar dogratin.
  • Hamurun yarim saat kadar dinlensin üzeri kapali
  • 3 parca ya bölün hamuru .
  • Tepsiye yag damlatin hamuru incecik elinizle acin.
  • Sostan her tarafina kasikla döküp sürün üzerine.
  • Kasar dan her tarafine koyun.
  • Kirmizi soganin labugunu soyup ince uzun kesip balik ve sogandan esit sekilde hertarafina koyun.
  • pitzzanizin üzeri nar gigi oluncaya kadar 170 dferecede pisirin.
Yorum Gönder