hamuru icin malzemeler
- 1 kilo un
- 2,5 su bardak ilik süt
- 100 gram tere yag
- 1 tane yas maya
- 1 tane yumurta
- 1 yemek kasik toz seker
- 1 yemek kasik tuz
- 1 su bardak cekilmis ceviz ici
- 1,5 su bardak mar hashas ezmesi
- yarim su bardak ay cicek yagi
- 2 tane yumurta sarisi
- cörek otu
- susam
- Derin bir kabin icersine unu katip mayayi ortasina koyup yavas yavas süt ilave edere mayayi eritin .Diyer malzemeleride kabin icersine katip.
- Hamurunuzu yumusak bir hamur yugurup üzerini kapatip yarim saat mayalanmaya birakin.
- Mor hashasiniz yoksa sari da kullana bilirsiniz.
- Yag ,hashas ve cekilmis cevizi karistirin .
- Mayalanmis hamuru 3 parcaya bölüp tezgahin üzerini yaylayip merdaneyle acin .
- Üzerine hashasli karisimdan döküp kasikla hertarafina sürüp rulo yapip parmak kalinliginda bicakla kesin.
- Tepsinize firin kegidi yerlestirip yan yana siralayin cörekleri
- Üzerine yumurta sarisini sürüp susam ve cörek otunu ekileyip önceden isitilmis 175 derecede psirin. Bu hashas mar hashas isterseniz sari hashasta kullana birsiniz .Ben hasasi Türkiyeye gittigimde getiriyorum ve buz dolabinda kapali kavanozlarin icersinde sakliyorum .
12 yorum:
Ellerine sağlık eee aldın geldin taze taze haşhaşları Banazdan şimdide kullanma zamanı değilmi:)çok severim kayınvalidemde sıksık yapar çok severim hımmm miss gibi kokmuştur şimdi esenkal canım
çok güzel olmuş gene ellerinize sağlık çevremde bana çok marifetlisin şöylesin böylesin diyorlar ama sizin gibi hanımların yanında ayıp oluyor valla süpersiniz:)
Merahaba canim nasilsin hashasli coreginden aldim kaciyorum cok nefis gorunuyor ellerine saglik afiyet seker olsun hayirli bereketli guzel bir hafta sonu gecirmenizi dilerim sevgiler:))
ellerine sağlık canım böyle bir tarif arıyordum bende en kısa zamanda denerim inşallah
Bu kadar tevafuk olur. Haş haşlı çörek yapacagım yine tarif karşımda. Yalnız ben cevizsiz yapmayı düşünüyorum. Kalb kalbe karşı derler ya inandım. Sevgiler iyi günler..
harika gorunuyor
Sevgiler
Sefa
Canım ellerine sağlık çörek ye beni diyor olsada yesem öpüyorum.
YUMUSACIK NEFIS OLMUS HASHASLI CÖREKLER HASHASLA CEVIZ DEGISIK BIR LEZZET KATMISTIR ELLERINE SAGLIK CANIM
Ellerine sağlık,nefis görünüyor yumuşacık,sevgiler
Üniversite son sınıfta staj yapmıştım Ankara Yenimahalle Kız Meslek Lisesi'nde. Orda ilk ders konumuz çörek hamurlarıydı. Ve bunu yapmıştık öğrencilerle... Anılarımı canlandırdı bu tarif. Ellerine sağlık . Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...
Bu tat bana çocukluğumu hatırlattı, anneciğimi hatırladım.
Elinize kolunuza sağlık...
haşhaşlı çörek bende çok sık yaparım nefis olur,yumuşacık. harika gorunuyor,ellerınıze sağlık
Yorum Gönder