12 Eylül 2011

HAŞHAŞLI REVANİ tarifi

malzemeler
  • 5 tane yumurta
  • 1 su bardak ay cicek yag
  • 1 su bardak toz seker
  • 1 su bardak irmik
  • 1 su bardak un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya sekeri
  • 3 yemek kasik hashas
serbetiicin maklzeme
  • 3 su bardak seker
  • 3 su bardak su
  • ceyrek limon
hazirlanisi

  • Serbetinizi kaynatin ve sogumaya birakin tatlinin üzerine dökerken kaynar olmasin.
  • Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın .( ((Ben önceki tariflarimde 6 yumurta kullanmistim  böylede cok güzel oluyor.))
  • Yag, yogurt, haşhaş, irmiğide icersine ekleyip karıştırın.
  • Un vanilya ve kabartma tozunuda katıp karıştırın.
  • Borcamin icersine döküp  175  dereceye ayarlanmış  fırında pisirin
  • Serbetinizi ilik olunca tatli nin üzerine dökün.
  • Tatlinin üzerine hindistan cevizi döküp servise hazir .http://tatllar.blogspot.com/
Yorum Gönder