13 Eylül 2011

mantarli bulgur pilav


malzemeler
  • 200 gramlik mantar konsevesi tazesi varsa daha iyi olur
  • 3 su bardak bulgur
  • 4 tane domates
  • 2 sap maydanoz
  • tuz
  • 1 tatli kasik aci biber salcasi
  • 2 sis sarimsak
  • 1 cay kasik kara biber
  • 3 yemek kasik tere yag
hazirlanisi
  • Tencereye yagi katip eriyince mantarin suyunu süzdürüp icersinde kavurun .
  • Domateslerin kabuklari  soyup küp ,küp dograyin tencerenin icersine .
  • Bulguru katip kaynarmis 4 bardak su ilave edin tencereye .
  • Maydanoz ,salca  ve sarimsagida dograyin  icersine .
  • Baharat ve tuzunuzuda katip bir karistirip en düsük ayara getirin ocagi  4-5 dakika sonra kapatip tencerede dinlenmesini sagliyin.
Yorum Gönder