13 Eylül 2011

Poğaça tarifi


Peynirli pogaca tarifi    .....kolay pogaca













malzemeler
  •  2 tane yumurta beyazi (((sarisi üzerine sürülecek  ve susam  ))
  • 200 gram margarin.
  • 1 su bardak yogurt
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam toz seker
  • aldigi kadar un
ic malzemesi icin
  • 3 tane orta bol patates
  • 1 tutam maydanoz
  • 200 gram böreklik peynir
  • 1 tatli kasik pul biber
hazirlanisi
  • Un haric tüm malzemeyi kasistirin .
  • Yavas yavas un ekleyip hamurunuzu yugurun .Hamurunuz elinize yapismayan deyince yugurun.
  • Patatesinizi haslayip kabugunu soyup rendeleyin soguyunca
  • Peyniride patatesin icersine rendeleyin
  • Maydanozu ayiklayip yikayip dograyin.
  • Kirmizi pul biber katip karistirin.
  • Ben tuz katmadim peynirin tuzu yeterli geldi
  • Hamurunuzdan 3 tane yumak yapin.
  • Tezgahin üzerine bir kac damla yag damlatip merdaneyle uzunlamasina acin 2 bardak sigacak sekilde .
  • Bardakla bir ucundan baslayip diyer uc kisma dogru kesin.
  • Harcinizda  hamurun ortasina koyup kenarlari kapatin bir catalla dolay oluyor .
  • bu islemi hamurun bitin ceye kadar tekrar yapin.
  • Pogacalarin üzerine yumurta sarisini sürün  ve susam yada cörek otu kulana bilirsiniz
  • Önceden isitilmis 175 derecede pisirin pogacalar pembelesen deyince .
  • Afiyetler olsun.
Yorum Gönder