13 Eylül 2011

CEVİZLİ HAŞHAŞLI ÇÖREK



 











malzemeler
  • 2 tane yas maya
  • 2 tane yumurta
  • 2 bardak ilik süt
  • 1 su bardak ay cicek yag
  • 1 tutam toz seker
  •  2 tutam tuz
  • 1 kilo  un ( ben 3 yemek kasik fazla kulandim unu )
ic malzemesi
  • 6 -7 yemek kasik sari sürtülmüs hashas
  • 1 su bardak cekilmis ceviz
  • 1 su bardak ay cicek yag
  • 1 tutam tuz
  • üzerine 2 tane yumurta ve susam
hazirlanisi
  • Derin bir kabin icersine ilik süt ve mayayi ekleyip eritin.
  • Yag seker ,yumurta  ve tuzu katip karistirin
  • Yavas ,yavas unu ila ve edip yugurun ben 1 kilo 3 yemek kasik un kullandim yumusak bir hamur yugurun elinize yapismayincaya kadar
  •  Hamurunuzu  15 dakika mayalanmaya birakin.
  • Yag ,hashas ve tuzu karistirin iyice hashas da topac kalmasindiye .
  • Hamurunuzdan 3 tane yumak cikartin .
  • Tezgahinizin üzerine bir kac damla yag damlatip merdaneyle hamurunuzu acin
  • Üzerine hashasdan esit sekeilde kasikla hertarafina sürün.
  • Dise dokunur cekilmis cevizi hashasin üzerine dökün.
  • Hamurunuzu rulo yapip 1 parmak kalinliginda kesin tepsinize siralayin .
  • Önceden isitilmis firinda 175 derece pisirin .
  • Cok güzel bir hashasli pogaca oldu  bir arkadsim pazartesi günü beni ziyaret etti onun icin hazirladim
Yorum Gönder