28 Ekim 2011

kabak mücveri




Malzemeler
  • 1 kilo taze kabak
  • 2 kahve fincanı un
  • 4 adet yumurta
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet taze  nane
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
  • tuz
  • kirmizi pulbiber
  • kizarzmak icin  aycicek yag
Yapılışı


  • Kabaklarırendeleyip suyunu sIkIn. 
  • Dereotunu ve naneyi ince ince kıyın.
  • Hepsini kabaklara katın, çok hafif tuzlayarak unu ilave edip, karıştırın.
  • Yumurtalari cirpip karisimin icersine ekleyin .
  • Kabakların sulanmasına fırsat vermeden rende kaşari da karıştırın.
  • Kaşık kaşık hamurdan alip kizgin yagin icersine birakin. 
  • Teflon tavada dahakolay oluyor afiyetler olsun.
Yorum Gönder