28 Ekim 2011

kabak mücveri




Malzemeler
  • 1 kilo taze kabak
  • 2 kahve fincanı un
  • 4 adet yumurta
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet taze  nane
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
  • tuz
  • kirmizi pulbiber
  • kizarzmak icin  aycicek yag
Yapılışı


  • Kabaklarırendeleyip suyunu sIkIn. 
  • Dereotunu ve naneyi ince ince kıyın.
  • Hepsini kabaklara katın, çok hafif tuzlayarak unu ilave edip, karıştırın.
  • Yumurtalari cirpip karisimin icersine ekleyin .
  • Kabakların sulanmasına fırsat vermeden rende kaşari da karıştırın.
  • Kaşık kaşık hamurdan alip kizgin yagin icersine birakin. 
  • Teflon tavada dahakolay oluyor afiyetler olsun.

5 yorum:

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık Gülcanım.Kabağın her türlüsünü severim.sağlıcakla..

bırtutamkekik dedi ki...

yine şıkk bir masa war arka planda:)
her ne kadar detaylı göremesekte,mücverden belli yemeklerin güzelliği...
ellerine sağlık canım...
afiyetle ve sağlıkla kalın...
sevgilerimle...

LeylaK dedi ki...

off ben de çok severim, çayın yanında hele. Ellerine sağlık.

Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

Özgen dedi ki...

Canım ellerine sağlık şu an çok da acıktım çok canım çekti vallahi sevgiler...

İhlamurcum dedi ki...

Mücvere bayılırım.kasar peynirli hiç denemedim,ben hep beyaz peynir koyarımda.deneyeyim,tesekkurler