4 Nisan 2012

Karnıbahar Kızartması




malzemeler



  • 1 tane orta boy karnibahar
  • 2 tane yumurta
  • tepeleme 4 yemek kasik un
  • 150 gram ciy kirema
  • 1 tatli kasik tuz
ay cicek yag kizartmak icin


hazirlanisi


  • Karni bahari yikayip parcalara ayirip hafif haslayin.
  • Yumurtayi cirpin bir derin kasenin icersinde.
  • Ciy kirema ve tuzu katip devam cirpin.
  • Unu  icersine katip devam cirpin .
  • Haslanmis karnibaharlarin suyunu iyice süzdürün.
  • Tavaniza ay cicek yagi katip yag kizinca karnibaharlari yumurtali karisima beleyip cikartin .
  • Kizgin yagin icersine siralayip sagli sollu kizartin.
  • Ben yaninda salata  ve misirli pilav ile servis yaptim.
Yorum Gönder