8 Mayıs 2012

ebruli kek



malzemeler
  • 4 tane yumurta
  • 200 gram toz seker 
  • 2 yemek kasik süt 
  • 1 cimcik tuz  
  • 180 gram un 
  • 1 tane kabartma tozu
  • 120 gram nisasta
  • 300 gram margarin  
  •  yemek kasik kakao 
hazirlanisi
  •  Derin bir kabin icersinde ilk önce yumurta sarisini seker ve tuzu cirpin kirema seklini alacaktir.
  • Un ve nisasta ve kabartma tozunu karistirin
  • Kakao haric tüm malzemeyi ekleyip cirpin
  • Cirpmis oldugunuz hamurun yarisini ayirip kakao ile tekrar cirpin .
  • Bu tarif normal tarifinde ortasi delik cemcerli bir kalipta ben normal kücük bir tepsi kullandim .
  • Tepsinizi yaglayip bir kepce kakaolu ,bir kepce sade hamurdan tepsiye ras gele dökün.
  • 180 derecede pisirin kekinizi afiyetler olsun.
Yorum Gönder