4 Ekim 2012

PEYNİRLİ RULO POĞAÇA

PEYNİRLİ RULO POĞAÇA






malzemeler
  • 2 su bardağı süt
  • 3 çay kaşık tuz
  • 1 tane yas maya (40 gramlik )
  • 2 çay kaşık toz şeker
  • Aldığı kadar un
ici icin malzemeler
  • 200 gram tere yag
  • beyaz peynir
     
hazirlanisi

  • Mayayı ılık sütünüzün icersinde eritin .
  • Daha sonra  tuz ,şeker ve yavas yavas  un ekleyip yumusak bir hamur yugurup üzeri kapatin ve mayalanmaya birakin 15-20 dakikaligina .
  • Hamuru 3 paçaya bölerek  açın ve aralarına eritilmis tereyağ sürerek üst üste dizin. 
  • Böylece katmerli görünümü elde edeceksiniz. 
  • Üst üste koymuş olduğunuz hamuru fazla ezmeden 60-70cm e kadar büyütün. 
  • Avus ici kadar kesip ic kismana hacinizi koyup kenarlarini alt kisma dogru kapatin.
  • Seklini istediginiz gibi yapin.
  • Yarım saat mayalanmasını bekledikten sonra yağlanmış tepsiye dizerek üzerine yumurta sarısını sürün susaminizida sepileyin . 
  • 175  derecede önceden  ısıtılmış fırında pişirin 
  • Afiyetler olsun.
Yorum Gönder