9 Ocak 2014

MANTI TARiFi







hamurunun malzemesi
  •  3 su bardağı un
  • 1 yumurta 
  • tuz
  • 2 su bardağı su
ic malzemesi
  • 300 gram kiyma
  • 1 tane orta boy soğan 
  • yarim demet maydanoz
  • 1 cay kasik karabiber
  • tuz 
  • kara biber 
  • kirmizi pul biber
  • 2 ciye sarimsak 
Yogurtlu sosu icin malzemeler
  • 1 kilo yogurt
  • 3 ciye sarimsak
  • 200 gram ciy kirema
  • tuz
üzerine
  • 150 gram tere yag
  • 1 yemekkasikdomates  salca si
  • 1 tatli kasikkuru nane
  • 2 tatli kasik pul biber
hazirlanisi
  • Bir kanin icerine un yumurta 1 tutam tuzu ekleyip 2 bardak suyu da yavaş yavaş ekleyerek katı bir hamur elde yogurun.
  • Hamuru iyice yogurduktan sonra 10 dakika dinlendiriyoruz.
  • Hamurumuz dinlendirilirken soğanı ince ince kıyıp kıyma, tuz, karabiber, ince doğranmış maydonoz ile iyice karıştırıyoruz.
  • Hamurumuzu oklava yardımı ile üzerine un serperek açıyoruz. 
  • Ben hazir manti kalibi kullandim .
  • Ortasına kıymalı harcımızdan koyup üzerine tekrar hamuer acip merdane ile kapatin.
  • Merdane ile bastirtarak üzerinden gecin hamurun mantilari bu sekil kesmis olacaksiniz.
  • Unlu bir tepsiye kesilmis mantilari siralayin.
  • Bu islemi hamurumuz bitinceye kadar yapin.
  • Tencereye 3 litre sıcak suyu ve bir tutam tuzu ilave ederek haslanmakta olan suyun icersine matilarimizi teker teker birakalim kaynatalım. 
  • mantilarimizi yaklasik 5 dakika pişiriyoruz. 
  • Sonra pişen mantıdaki suyu süzerek mantılarımızı servis tabağına alıyoruz, 
  • Soğumaya bırakıyoruz. 3 Diş sarmısağı iyice eziyoruz, Yoğurt ve ciy kirema ile karıştırıyoruz,
  • Soğuttuğumuz mantının üzerine döküyoruz.
  • Tereyağını tavaya koyarak eritiyoruz, eriyen tereyağı içerisine kırmızı biber ,salca ve naneyi ekleyerek karıştırıp fazla bekletmeden hemen indirip mantının üzerine döküyoruz  .
  • Ben yaninda birokoli  ve köfte ile servis yaptim.
Yorum Gönder