9 Ocak 2014

GÜL TATLISI

GÜL TATLISI


malzemeler
  • 1 cay bardak yogurt
  • 3 yemek kasik  irmik
  • 125 gram erimis tereyag
  • 1 cay bardak ay cicek yag
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tane vanilya sekeri
  • 1 tane yumurta
  • 2 yemek kasik limon suyu
  • alabildigi kadar un
  • kabuksuz findik 
  • 1/2  cay kasik gida boyasi 
 sebeti icin malzeme
  •  4 su bardak toz seker
  • 4 su bardak su
  • yeyrek limon
hazirlanisi
  • Derin bir kabin icersine erimis tere yag ,sivi yag ,yumurta ,gida boyasi ve yogurdu katip ilk önce cirpin .
  • irmik ,vanilya sekeri ,kabartma tozu ,limon suyu ve unu yavas yavas katip yugurun  hamurunuzu.
  • Merdaneyle acip kücük bir cay bardagi ile kesin yuvarlak .
  • 4 tanesi üst üste konulur ve sarilir ortasinda kesip iclerine 1 er tane findik koyun.
  • Hazirladiginiz gülleri firin tepsinize siralayin.
  • Önceden isitilmis firinda 175 derecede pisirin.
  • Serbetinizi hazirlayin seker su haslayin  limon suyuda icersine ilave edin tencerenin yaklasik 1 dakika sonra altini kapatilir .
  • Tatli da serbetde ilik olmali tepsinize serbetinizi döküp cekince servis tabaklarina alin afiyetler olsun.

Yorum Gönder