30 Ocak 2014

Patlıcan Dizme .....PATLICAN KEBABI

 




malzemeler
  • 600 gram kiyma 
  • 1 tutam maydanoz 
  • 1 tane kuru sogan
  • yarim su bardak rendelenmis kasar peyniri
  • tuz, nane ,kirmizi pul biber ,2 dis sarimsak
  • 1 tatli kasik domates salcasi
  • 1 tatli kasik biber salcasi
  • patlican  ben normal uzun patlican bulamadigim icin bostan patlican kullandim 
sosu icin malzemeler
  • 2 su bardak su
  • 2 yemek kasik domates salcasi
  • 2 dis sarimsak kara biber, pul biber ,tuz ve 3 yemek kasik ay cicek yag
 üzerine
  • domates ve yesil sivri biber 
hazirlanisi
  • Patlicani yikayip alacali soyup  dilimleyin tuzlu suda yaklasik 10- 15 dakika bekletin.
  •  Derin bir kabin icersine kiymayi alin.
  • Kuru sogan ve maydanozu ayiklanip yikanip incecik dograyin .
  • Kasar peyniri rendeleyin.
  • Tüm malzemeleri katip köfteyi yugurun
  • Köfteden parcalar kopartin ve yuvarlayip  seklini verin patlicanlar sudan bir gecirtip suyunu sIkIn.
  • Tepsinize sralayin köfte ,patlican ben borcam da yaptim.
  • Sosunuzu hazirlayin cirpin suyun icersinde salcayi diyer malzemeide katip karistirip köfte ve patlicanlarin üzerine dökün.
  • Yesil biber ve domatesinizi dodrayip en üste siralayip 175 derece firinda pisirin .
  • ilk pisme esnasinda tepsinin üzerini kapatip sonra acip devam pisirin afiyetler olsun.
Yorum Gönder