15 Ocak 2014

FINDIKLI KURABİYE



malzemeler
  • 250 gram oda sicakliginda tere yagi
  • 2 tane yumurta birinin aki üzerine kullanilacak
  • 3 corca kasik süt
  • 1 tane portakal kabugu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1  su bardak pudra sekeri
  • 1 su bardak  ince celkilmis ve kavrulmus findik
  • 4- 4,5 su bardak kadar un
üzerine
  • 1,5 su bardak iri cekilmis kavrulmus fidik
  • 1 tane ayirmis oldugumuz yumurta aki
hazirlanisi
  • Yumurtamizin birinin beyazi ayiralim üzerine kullanmak icin.
  • Derin bir kabin icersine yagimizi ,yumurta ,sekerimizi ve südümüzü ekleyip krema halini alincaya kadar karistiralim.
  • Portakalin kabugu kavrulmus ince cekilmis findik,kabartma tozu ve unu yavas ,yavas ekleyip kulak memesi yumusakliginda bir hamur yuguralim.
  • Hamurdan ceviz büyüklügünde parcalar kopartip yuvarlayip seklini verelim .
  • ilk önce yumurta beyazina batirip sonrada iri cekilmis kavrulmus findiga bulayalim tepsimize kurabiyeleri aralikli dizin.
  • Firinda 175 derecede pisirin üzerlerinin catladigini göreceksiniz .
  • Afiyetler olsun.
Yorum Gönder