24 Şubat 2014

iki rekli revani tarifi


malzemeler
  • 5 tane yumurta
  • 1 su bardak ay cicek yag
  • 1 su bardak toz seker
  • 1 tane vanilya sekeri
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 limon kobugu rendeleyin.
  • 1 su bardak dolusu un
  • 1su bardak dolusu irmik
  • 1 yemek kasik nutella
  • 2 tatli kasik kakao
  • yarim su bardak cekilmis veviz
sebeti icin malzemeler
  • 2 su bardak su
  • 1 su bardak toz seker
  • 2 tane vanilya sekeri
  • 1 tatli kasik limon suyu
hazirlanisi
  • Ilk önce mikselen yumurta ve sekeri cirpin.
  • Yagi vanilya sekeri katip devam cirpin.
  • Unu ,irmik  ,Limonunda kabugunu rendeleyin ve kabartma tozunu katip iyice karistirin.
  • Ben borcamin icersine yaptim ilk önce cirpmis oldugumuz harci ikiye bölelim .
  • Kakao ve nutella ile devam cirpalim .
  • Tepsini daban kismina nutellali karisimi ve üzerine sade kivami döküp zaten yayildigini göreceksiniz.
  • 175 derece firinda pisirin.
  • Serbetimizi haslayip ilimaya birakin.
  • Revane firinda cikinca ilik serbeti üzerine dökün.
  • Soguyunca tatli yuvarlak cember kalipla  kesip bir tepsiye siralayin .
  • Borcamin icersinde kalan artik lari bir kaseye alip ufalayin ve cevizle karistirin .
  • Revanenin üzerine cemberinizi tekrar koyup kasikla bastirtin .
  • Afiyetler olsun yaklasik 12 tane tatli cikdi  bu tarifden
 
Yorum Gönder