8 Mart 2014

Haşhaşlı Bademli Çörek ..... Haşhaşlı Bademli Çörek



Haşhaşlı Bademli Çörek

malzemeler
  • 2 su bardak ilik süt
  • 1 tane yas maya 40 gramlik 
  • 3 yemek kasik toz seker
  • 2 tane yumurta
  • 100 gram erimis tereyag
  • aldigi kadar un
ic harci icin malzemeler
  • 200 gram cekilmis kabuksuz badem
  • 3 yemek kasik bal
  • 3 yemek kasik süt
  • 400 gram cekilmis  mor hashas
hazirlanisi
  •  Yugurma kabina süt yumurta, tere yag toz seker ve mayayi alip ilk önce cirpalim maya eriyene kadar
  • Unumuzu yavas yavas ekleyip hamurumuzu yugurup üzerini kapatip mayalanmaya birakalim
  • Hashas ,süt ,bal be bademin yarisini ilk önce kasikla hasasi ezin iyice karistirin
  • Hamur mayalaninca 2 tane beze cikartin 
  • Tezgahin üzerine yag damlatip hamuru merdane ile acin .
  • Hasasli harcin yarisini kasikla hertarafina sürüp rulo yapin.
  • Bir parmak kalinliginda bicakla kesin.
  • Tepsiye siralayin üzerine bir tutam badem serpistirin.
  • Diyer beze hamuruda ayni islemi yapip tepsiye siralayip üzerine dadem serpistirin .
  • Önceden isitilmis firinda 180 derecede pisirin afiyetler olsun.
Yorum Gönder