25 Kasım 2015

süt Dilimi

Süt Dilimi 



Tarifi'nin Malzemeleri

Keki için;
3 tane yumurta
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao1 su bardağı un

İç kreması için;
2 paket hazır krema
2 paket krem şanti
1 yemek kaşığı bal
Bir kaç damla limon suyu

Süt Dilimi Yapılışı Tarifi'nin Yapılışı

Kek için yumurta ve pudra şekerini iyice çırpalım, sonra diğer malzemeleri de ekleyip kek hamurunu cirpalim .
 Yağlı kağıt serili 2 eşit tepsiye  kepce ile döküp yayalım. 
180 derecede 10 dakika kadar pişirdim (fırınınıza göre değişir ) daha sonra fırından çıkan keki başka yağlı kağıt serili fırın tepsisine ters çevirdim ve elimle düzleştirmek için hafif bastırdım. 2 tepsi içinde aynı işlemi yapalım. 
Kekleri soğumaya bırakılırken diğer yandan kremamızı hazırlayalım. Bir kaba krem şanti, kremalar, limon ve balı alıp iyice katılaşana kadar çırpalım. Buzdolabında 1 saat bekletelim. Sonra resimlerdeki gibi ters çevirdiğimiz keki tekrar çevirip içine kremayı döküp eşit şekilde her yerine yayalım. 
Üzerine de diğer keki kağıdıyla birlikte kapatalım. 
Üstüne elimizle hafif bastırıp kağıdı çıkaralım ve  bir gün buzdolabinda dinlendik den sonra dilimleyelim.afiyet olsun.
Süt Dilimi 
Milchschnitte





Yorum Gönder