23 Haziran 2009

un helvasi

un helvasi

UN HELVASI
malzemeler
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 8 dolu tahta yemek kaşığı un
  • ceviz
Hazırlanışı
  • Önce şerbetini çin şekeri bir tencereye boşaltın ve üzeri 4 parmak kalınlığında geçecek kadar su ilave edin.
  • Şerbetinizi hazilayin..
  • Bir teflon tava sıvı yağı dökün ve hafif ısınıncaya kadar bekleyin. Tavaya yavaşca unu ilave ederek sürekli karıştırın.
  • Unu pembeleşene kadar kavurun.
  • Kaşığa unun hiç yapışmadığı kıvamdır.
  • Helvanızın renci acik kafrengi oldugunda yavas yavas serbetiuni ila ve ederken tahta kasiklada karistirin En az 6-7 dakika iyice karistirin sebetini iyice ne ceksin .
  • Cevizi ilave edip tekrar karistirin .
  • Dondurma kasigi ile alip tepsinize sevis icin siralayin. Afiyet olsun.
Yorum Gönder