6 Şubat 2010

CEVIZLI CIKOLATA PASTA

Cikolatali pasta      Pasta tarifi cikolatali    Cevizli pasta 
  


malzeme
  • 175 gram margarin
  • 100 gram toz seker
  • 100 gram ceviz
  • 1 pket vanilya sekeri
  • 3 tane yumurta
  • 200 gram un
  • 1 pket kabartma tozu
  • 50 ml süt
  • 80 gram cikolata kiriklari
ic kiremasi icin
  • 1 paket cikolatali pasta kirema tozu (paradis creme cikolatali Tarifine göre sütle cirpip hazirlayin soguk sütle cirpin.)
  • yarim su bardak cekilmis ceviz
  • kekin ortasindan cikan kisim
hazirlanisi
  • Margarini ikl önce iyice cirpin mikserle.
  • Seker ,vanilya sekeri de katip devam cirpin.
  • Yumurta ,caviz ,sütüde ekleyip cirpma islemine devam.
  • Un ve kabartma tozunu karistirip eleyin devam cirpin.
  • en son cikolata kiriklarini katip kasikla karistirin iyice .
  • Kivami 26 santimlik patta kalibina yag sürün unlayin ciptiginiz kivami icine katip 160 derecede 50 -60 dakika pisirin.
  • Pudingin arkasinda tarifine göre soguk süt ile cirpin en az 10 dakika buz dolabinda bekletin.
  • Keki firindan cikinca sogumaya birakin.
  • Bicakla ortsinikesin cemberine 1 santim pay birakip kesip kasikla orta kismini cikartin tabanini sakin zedelemeyin en az 1 santim brakin.
  • Buzdolabindan pudingin icine cekilmis cevizi ve kekten ayirdiginiz bölümümden 1 cay bardak kadar uvalayip pudinge katin.
  • iyice kasikla karistirip bosalttiginiz kekin icine doldurun.
  • Kalan keki uvalayip pastanin üzerine.
  • Yarim saat kadar bekletin servise hazir.
  • Hem nefis hede cok kolay bir kek simdiden afiyet olsun
Yorum Gönder