5 Şubat 2010

KOLAY BAKLAVA TARIFI



Kolay Baklava (Hazır Baklavalik Yufka )



Malzemeler
  • 1 paket hazir baklavalik yufga (700 gram kadar )
  • 400 Gr. Tereyag
  • 2,5 su bardak ceviz
Şerbeti
  • 3,5 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker
  • 6 damlaLimon
serbeti iyice kaynatin
Hazırlanışı
  • Fırın tepsisini yaglayıp ilk yufkayı bütün olarak tepsiye yayıyoruz.
  • Daha sonra diger her 3 yufgada bir tere yag ve ceviz ici sepiliyoruz.yufkaların arasina ceviz esit sekilde serpiyoruz yufga biten degince bu islem devam ediyor
  • Son yufgayi en üst yufkayı tepsimizin büyüklüğünde kesiyoruz.
  • Baklavamızı dilediğimiz şekilde dilimleyerek üzerine eritilmiş tereyag gezdiriyoruz.
  • 170 derecede ayarlanmış fırında üzeri nar gibi olunca ilik serbeti baklava 15 dakika iliyinca üzerine döküyoruz .
  • Nefis bir tat bundan sonra hazir yufgayla baklavayi yapacagim sevgiler
Yorum Gönder