9 Şubat 2010

FISTIKLI FINDIKLI UN HELVASI

UN HEVASI


Malzeme
  • 500 gr. un
  • 600 gr toz şeker
  • 1 su bardak aycicek yagi
    50 gr. fıstık
  • 50 gram kabuksuz findik
  • yarim litre kaynamis su
Yapılışı
  • 500 gr un 1 su bardak yag ile pembeleşinceye kadar kav­rulur.
  • Fıstık ilave edilir. Fıstıklar da pembeleşinceye ka­dar kavurmaya devam ettikten sonra ayrı bir kapta yarım litre kaynatilmis su sekerle cirpilir
  • Helvaya ilave edilir karıştırılır sürekli tahta uzun kasikla elinize dikkat edin sicramalar olbiliyor
  • kivamina gelince kasikla alip cervis tabagina koyup afiyetle yiyin
  • Ben sicak daha cok seviyorum un helvasini.
Yorum Gönder