11 Şubat 2010

FIFINDA PATETES

Firinda patetes
malzeme
  • 2 tane sogan
  • 2 paket ciy kirema (400 gram)
  • 6-7 tane orta boy patetes
  • yarim demet maydanoz
  • 1 sap dere otu
  • 1 dis sarimsak
  • 3 tatli kasik vegata sebzeli cesni
  • 1 su bardak kasar
  • 1 kasik un
  • 1 tane yumurta
hazirlanisi
  • Soganin kabugunu soyup yagi ekleyip pembelesinceye kadar kavurun.
  • Ocagin üzerinden alin icine ciy kirema,yumurta ,baharat ve sarimsakekleyip soganla iyice tellen cirpin.
  • Ocagin altini tekrar acin 2-4 dakika kaynamaya baslayinca ocagin altini kapatin.
  • Maydanoz ve dere otunu dograyin patetesi tepsinin icine alin maydanaz ve yarim bardak kasarla karistirin.
  • Hazirladiginiz kiremali karisimida tepsiye katip icice karistirip üzerine yarim bardak kasari sepileyip 170 derece firinda 15 - 20 dakika kasar pembelisinceye kadar pisirin .
  • Hem kolay hemde nefis bir lezlet afiyetler olysun
  • Patetesleri haslayin kabugunu soyup kücük dilimleyin.

Yorum Gönder