25 Şubat 2010

Haşhaşlı İrmik Tatlısı

Haşhaşlı İrmik Tatlısı



malzeme
  • 750 gram irmik
  • 3 yemek kasik tereyag
  • 1 tane vanilya sekeri
  • 200 gram ciy kirema
  • yarim su bardak findik
  • 2 ,5 su bardak toz seker
  • yarim su bardak hashas
  • 4 ,5 su bardak süt
hazirlanimi
  • Teflon bir tencerede irmik ve hashasi tereyagi ekleyip orta ateste 5-7 dakika kavurun rengi hafif deyisen deyince.
  • Sekeri ,vanilya sekerini ,ciy kirama ve süttünü ekleyip sürekli karistirin hem topac olmasin hemde südü yedirin.
  • Tavanini tutturmamak icin düzgün karistirin irmik yumusayan deyince.
  • Borcamin tabanina findik dökün.
  • Tatliyi sicakken üzerine döküp elinize eldiven giyip tatlinin üzerinden bastirin hertarafi esitsekilde olunca üzerine kalan findigi sepileyip sogumaya birakin.
  • Cok hafif ve lezziz bir tatli .
  • Ben ben mevlit kandili icin hazirladim ve komsularima dagittim
  • Hepinizin KANDILI MUBAREK OLSUN tüm dualariniz kabul olsun sevgiler.
Yorum Gönder