12 Şubat 2010

SEVDIZAN Osmanli tatlisi

Sevdizan tatlisi

malzeme
  • 4 tane yumurta
  • 150 gram pudra sekeri
  • 100 gram tereyagi
  • yarim limon suyu ve kabugu
  • yarim cay bardak badem
  • 100 gram irmik
  • 75 gram un

surubu icin malzeme

  • 150 gram seker
  • 50 gram bal
  • 1 cay bardakyarim limon suyu

hazirlanisi

  • Yumurtanin beyazini ayirin.
  • Sarisini pudra sekerle kasikla cirpin.
  • ilik yagi yavasca ekleyin yavas yavas cirpin telle
  • Limonun suyunu ve rendelediginiz kabugunu ilave edin.
  • Irmik ,badem ve unuda katip cirpin.
  • Yumurtanin beyazinina 1 tutam toz seker katip iyice cirpin kar beyaz oluncaya kadar.
  • Cirptiginiz malzemenin üzerine yumurta beyazini yavas yavas hem cirpin icine ilave edin.
  • Tepsiyi yaglayip unlayin harcinizi icine katip 20 dakika 180 derecede pisirin. .
  • Serbetini hazirlayin seker su bal limon suyunu karistirip kaynatin..
  • Firindan tatli cikinca üzerine kasikla serbeti gezdirin.
  • Tatli yaklasik 1,5 santim kalinliginda bir tatli .
  • Kücük bir lokmalik dilimleyin.Nefis bir tat cok hafif limonun belki yogun aromasi sayesinde
  • Osmanli tatlilarindan SEVDIDZAN diye geciyor ismi Bosnalilarin hala yaptiklari bu tatli eski türkler tarafindan balkan zamanlarinin bir tatlisi .
  • Kitaptaki yaziyi sizlen paylastim .
  • icinde tarifin badem yok ben kattim bu sefer bademsizde nefis birtat

Yorum Gönder