4 Şubat 2010

zeytin yagli bakla ,pancar salatasi, makarna salatasi

zeytin yagli bakla


malzeme
  • 1 kilo baklanin ici
  • dere otu
  • 2 tane sogan
  • 2 dis sarimsak
  • 4 yemek kasik zeytinyagi
  • tuz
  • kirmizi pul biber

hazirlinisi
  • Soganin kabugunu soyup dograyin
  • Zeytin yagda soganlar pembelesin ceye kadar kavurun
  • Baklayi katin icine sarimsak tuzunu pulbiberide ekleyip orta ateste pisirip
  • soguyunca üzerine dere otu servise hazir
pancar salatasi
malzeme
  • 1 tane pancar konservesi 700 gram kavanoz
  • 1 dis sarimsak
  • 100 gram ciy kirema
  • 500 gram süzme sogurt
  • tuz
  • dere otu
hazirlanisi
  • Pancarrin suyunu süzdürüp incecik dograyin.
  • Yogurt ,tuz ,sarimsak ve ciy kiremayi iyice cirpin .
  • Pancari yogurdun icine karitirip servis tabagina alin .
  • Dere otunu üzerine nefis bir salata
Makarna salatasi tavuk etli
malzeme
  • 1 tane tavuk göysü
  • 4 yemek kasik mayonez
  • 1 dis sarimsak
  • 2 su bardak süzme yogurt
  • 1 cay kasik tuz
  • 1 cay bardak cekilmis ceviz
  • 2 tatli kasik limon suyu
  • 1,5 bardak makarna
  • maydanoz,dere otu
hazirlanisi
  • Makarnayi haslayin suyunu süzdürüp sudan gecirin.
  • Tavuk göysünü kaynatin soguyunca kücük ,kücük dilimleyin.
  • yogurt ,mayonezi iyice cirpin.
  • icine ccekilmis ceviz ,limon suyu ve maydanazdan az miktarda icine yikayip dograyin
  • Tuzunu da katip iyice cirpin ve makarna ile harmanlayin.
  • Servis tabagina alib üzerine kalan ceviz ve dere otu ile tamamlayin .
Yorum Gönder