11 Nisan 2010

ETLI SARMA ,NOHUTLU PIRINC PILAVI ,ET SOTTE ,ISPANAK YEMEGIve PATETES PÜRESIi

ETLI SARMA malzeme
  • 500 gr kıyma
  • 2,5 Su bardak pirinç
  • 3 Yemek kaşıgı sıvıyag
  • 1 Yemek kaşık salça
  • 3 dis sarimsak
  • 4 yemek kasik nar eksisi
  • 1 yemek kasik biber salcasi
  • 2 Tane sogan
  • Maydanoz
  • tuz
  • karabiber

HAZIRLANIŞI

  • Yaprakları güzelce yıkayıp haşlıyoruz
  • Pirinçleri ,de yıkayıp süzüyoruz
  • İçine sıvıyag ,ince dogranmış soganı,maydanozu,tuzunu,karabiberini,salçayı ve kıymayı koyup iyicene karıştırıyoruz.
  • Yapraklarımızıtuzu gitsin diye kaynar suda biraz bekletip sudan gecirin.
  • Her yaoraga 2 tatli kasigi harcinizdan koyup sariyoruz
  • Tencereye siralayin düzgünce yerleştiriyoruz.
  • Yaprakların üzerine bir porselen tabak kapatıyoruz.Üzerini1-2 parmak geçecek kadar su koyup orta ateşte pişiriyoruz.
  • Ben yaninda sarimsakli yogurtla servis yaptim

NOHUTLU PIRINC PILAVI

malzeme
  • 2 su bardak pirinc
  • 3 su bardak et suyu
  • 1 su bardak haslanmis nohut
  • 1 tatli kasik tuz
  • 3 yemek kasik tereyag

hazirlanimi

  • pirinci yikayip suyunu süzdürün.
  • Tencereye tereyagi koyup pirinci ekleyin 2-3 dakika kavurun.
  • Üzerine suyunu ve ünceden hasladiginiz nohutu ve tuzunuda ekleyip ocagin altini kisin.
  • Kisik ateste pisirin ocagin altini kapatin.
  • Ben haslanmis et ile servis ettim.
  • Etin suyunu pilavimda kullandim.

ispanak yemegi


malzeme
  • 1 Kilo ıspanak
  • 3 tane sogan
  • 1 Yemek kasık domates salçası
  • 1 yemek kasik biber sakcasi
  • yarim limonun suyu
  • 3 yemek kasik Sıvıyag
  • 2 Diş sarımısak
  • yarim su bardak su
  • Tatlı toz kırmızı biber, pul biber, karabiber, tuz

Hazırlanışı

  • Ispanaklari ayiklayip iyice bol suda yikayin ve ince ince dograyın.
  • Soganlarınızı yemeklik dograyın.
  • Tencereninizi icine yagi kogup soganı kavurun.
  • Soganlar pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Salçayı ilave ederek kavurun.
  • Yıkanmış ve dogranmış ıspanaklarida tencereye katin.
  • Suyunu ve baharatlarini ve limon suyunu katip pisirin.
  • Ben yanina nohutlu pilav ve et kizartmasi ile servis ettim .

    PATETES PÜRESI


Malzemeler

  • 1 kilo patetes kadarkullandim.
  • 4 su bardak süt
  • 1 cay kasik tuz
  • 150 gram rereyag

Yapılışı

  • Patatesleri yıkanıp haşlayin.
  • iyice haslanmis pateteslerin suyunu süzdürün.
  • Sıcakken soyulup blendirdan püre haline getirin ( yada ezin iyicene).
  • Tereyag , süt ve tuz konup ateşte yag eriyinceye kadar karıştırılır.
  • Ben yanina zeytin yagli fasülye ile servis yaptim.


    ET SOTE

malzeme
  • 1 kilo hindi eti
  • 2 tane sogan
  • 1 tane biber
  • 3 yemek kasik salca
  • 2 dis sarimsak
  • ay cicek yagi
  • 1 tatli kaik kimyon,tuz karabiber
  • yarim su bardak su

hazirlanisi

  • Etinizi küp küp dograyin.
  • Tencereye yag katip etinizi ve soganlari dograyip pembelesinceye kadar kavurun.
  • Salcayi katip devam kavurun.
  • Biberini ve sarimsagi dograyin icine katin.
  • Baharatlarinizida ilave edin.
  • Yarim su bardak su katip tencerenin kapagini kapatip orta ateste pisirin.
Yorum Gönder