6 Mart 2010

PUDINGLI KEK

PUDDIGLI KEK

malzeme tabani icin
  • 3 tane yumurta
  • 1 tane vanilya sekeri
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 su bardak aycicek yagi
  • 1,5 su bardak seker
  • 2,5 bardak un
  • 1 su bardak süt
üzerine malzeme
  • 1 litre süt
  • 2 paket vanilya puding tozu
  • yarim bardak seker
  • 200 gram süzme kaymakli yogurt (schmand türkiye de adi ne bilmiyorum.)
  • börtlen receli
hazirlanisi
  • Yumurta ,seker ve aycicek yagida ilave edip cirpin.
  • Süt ,vanilya sekeri unu ve kabartma tozunu katip iyice cirpin.
  • Firin tepsisine katin cirptiginiz kivami.
  • Bir tencerede süt seker ve vanilyali pudingi katip karitirin ocagin alti acin orta ateste koyulanna kadar kaynatin.
  • Tencereyi kenara alip icine 200 gram kaymakli yogurdu cirpin.
  • Tepsideki kek hamurunun üzerine pudingi dökünnüz.
  • Ben börtlen receli cay kasigi ile pudingin üzerine kodum.
  • 180 derece firinda nar gibi oluncaya kadar pisirin.
  • Benim tadini cok sevdigim kekler arasinda cok hafif ve leziz
Yorum Gönder