9 Nisan 2010

KAŞARLI POĞÇA tarifi

KAŞARLI POĞÇA




malzeme
  • 3 su bardak ilik süt
  • 1 cay bardak ay cicek yagi
  • 1 tane yas maya
  • 1 tatli kasik tuz
  • 1 tatli kasik seker
  • aldigi kadar un (yaklasik 6 su bardagi kadar)
sosu
  • 2 yemek kasik pekmez
  • 2 yemek kasik ay cicek yagi
  • 1 cay bardak su
icine
  • rendelenmis kasar
hazirlanisi
  • Ilik sütte mayayi eritin seker ,tuz ve yaginida ekleyip devam karistirin.
  • Ununu yavas yavas ekleyin yumusak olmali.
  • Hamurunuz nekadar yumusaksa o kadar güzel oluyor.
  • Hamurunuzu 3 e bülün tezgahin üzerine yag damlatip merdaneyle hamuru acin.
  • Kenarina kasar koyup rulo yapi.
  • 3 er bölüp örük örün.
  • Su , pekmez ve yagi cirpin.
  • örükleri önce pekmezli suya batirin..
  • tepsinize siralayip üzerlerine kasar
  • En az yarim saat tepside hamurunuz kabarsin mayalamsin.
  • Ben firinimi 50 dereceye acip firinda tepside 5-7 dakika mayandiriyorum bu sekil daha kolay.
  • firin 180 getirip üzeri nar gibi oluncaya kadar pisirin.
  • Her örügü soguyunca 3-4 dürde bölün.
  • pogcalar sünger gibi nefis bir lezlet .
Yorum Gönder