10 Nisan 2010

kurabiye tarifi

TUZLU KURABİYE

malzeme
  • 125 gram margarin
  • 1 yemek kasi yogurt
  • 1 tane yumurta
  • 1 tatli kasik tuz
  • 1 tatli kasik mahlep
  • aldıgı kadar un
  • 2 tatli kasik çörekot
  • 2 tatli kasik susam
HAZIRLANIŞI
  • Margarini alın üzerine 1 çorba yogurt,cörek otu ,susam ,1 tatlı kaşık mahlep 1 yumurtayı ekleyip karistir
  • Üzerineyavas yavas alabildiği kadar un ilave edip yugurun yumusak bir hamur.
  • Hamura istediğiniz şekiller vererek fırın tepsisine dizin.
  • Üzerineyumurta sarisi sürüp 15 dakika tepside bekletin.
  • Önceden ısıtılmış 180 decelik fırında pişirin.
UN KURABİYESİMalzemeler
  • 250 gram oda sıcaklıgında margarin
  • 1 çay bardak sıvıyag
  • 5 -6 yemek kaşık pudra şekeri
  • 5-6 yemek kaşık bugday nişastası
  • 1 paket vanilya sekeri
  • Aldıgı kadar un
üzerine elemek için pudra şekeri
hazirlanimi

  • Margarin, sıvıyag, pudra şekerini nisasta ve vanilyayi bir kaba alıp iyice yogurun.
  • Aldıgı kadar unu yavaş yavaş ekleyerek yumusak bir hamur yapın.
  • Hamuru 15 -20 dakika üzeri kapali buz dolabinda veya soguk bir yerde bekletin.
  • Kurabiyelerinizin seklini verin önceden isitilmis firinda 160 dereceli fırında beyaz kalacak şekilde pişirin.
  • Fırından alınca üzerine bolca pudra şekeri eleyin.
Yorum Gönder