23 Nisan 2010

Patetesli pilav

patetesli nefis pilavim

malzeme
  • 2 su bardak pirinc
  • 3 su bardak su
  • 1 tatli kasik tuz
  • 2 yemek kasik tereyag
  • 1 tane tavuk bullon
  • 3 tane patetes
  • 1 yemek kasik aycicek yag

hazirlanisi

  • Pirinci yikayip süzdürün.Patetesler soyup yikadiktan sonra dilimleyin.
  • Ilik 2 bardak suya et tozunu tuzu tere yagi karistirin yag eriyen deyince .
  • Tencereye 1 kasik yagi katip ince dogradiginiz patetesleri tencereye siralayin .2-3 daki ka patetesler bir az kizar sin.
  • Pirinci ve hazirladiginiz suyunu üzerine katip yavas ca bir kez pateteslere dokunmadan karistirin.
  • Tencerenin kapagini kapatip ocagin altini kisin yavas yavas pisin pilaviniz.
  • Pilav pistiten sonra 5 dakika kadar dinlensi tencereyi servis tamagina ter cevirin patetesler üzerine gelsin.
  • Ben cok seviyorm bu tarifi yaninda taze mantar sote ile ile servis yaptim.

Yorum Gönder