16 Temmuz 2010

Çilekli Pasta

Çilekli nefis bir yaz pastasi



malzeme
  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardagı şeker
  • 2 su bardagı un
  • 1 paket vanilya
  • 3/4 su bardagı mısırözü yagı
  • 1 su bardagı yoğurt veya süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya sekeri
kiramasi icin malzeme
  • 200 gram ciy kirema
  • 1 yekek kasik pasta kirema tozu
  • 1 tane pasta sikilastirici
Yapılışı:
  • Yumurtalarla şekeri iyice çırpın.
  • Diğer malzemeleri sırasıyla katıp, çırpın.
  • Kek kalıbını yaglayıp unlayin , hamuru boşaltın.
  • Isıtılmış fırında (170 °C) pişirin.
  • Soguma ya birakin.
Üzerine :
  • 1 kilo kadar Çilek
hazirlanisi
  • Kiremayi cirpip buz dolabinda yarim sat kadar sogusun.
  • Çilekler yikanip ortadan ikiye bölünür ve kekin üzerine konurlar .
  • En üste jöle cilek aromali genel de tarifin paketin üzerin de yazilidir.
  • Jeli nisasta ve su seker ri cirpip hafif ateste karistirarakta elde edebilirsiniz.
http://tatllar.blogspot.com/ Bu nefis pastayi biz bahcede girilde hazirladik .Cok hafif nefis bir pasta
Yorum Gönder