20 Kasım 2010

ANANASLI iRMIK TATLISI





malzeme
  • 2 litre süt
  • 14 yemek kasik irmik
  • 16 yemek kasik toz seker
  • 2 tane vanilya sekeri
  • 200 gram kabuksuz cekilmis badem
  • 1 konserve ananas (820 gramlik )
  • 1 su bardak ananasin suyundan
  • 2 yemek kasik nisasta
  • 1 paket ciy kirema
üzerine
  •  hindistan cevizi
  • antep fistigi
  • annanas sin yarisi
hazirlanisi
  • Derin bir tencereye süt ciy kirama tencereye alinir.
  • Ananasin suyundan bir bardak icersine katilir
  • Seker ve vanilya sekeri icersine karistirilir.
  • Nisasta ,irmik icersine karistirilip orta ateste sürekli karistirilir
  • Kivam koyulmaya baslayinca icersine baden kabusuz dise dokunur sekilde cekilip tencereye ilave edilir.
  • Ananas sin yarisini küp dograyip icersine katin .Sürekli karistirinki altina sarmasin
  • Borcamin icersine muhallebinizi dükün.
  • Üzerine kalan ananaslari siralayin aralikli sekilde .
  • Hindistan cevizi ve antep fistiginida serpip sogumaya birakin
  • Hem cok hafif ve nefis bir tatli .
  • Normal tarifinin 2 katini kullandim  ben 3 cü bayram icin hazirladim bu tatlimi isterseniz ölcüleri azaltip kücük bir borcamin icersinede yapabilirsiniz afiyetler olsun.http://tatllar.blogspot.com/  bu tatliyi muhakkak deneyin nefis bir tatli ☻☻
Yorum Gönder