21 Kasım 2010

ETLİ NOHUT YEMEĞİ

ETLİ NOHUT YEMEĞİ


malzeme
  • 350 gr kuşbaşı koyun etti
  • 2 kase Nohut
  • 1 adet Kuru Sogan 
  • 3 tane domates
  • 1 tatli kasik kara biber
  • 1 tatli kasik kirmizi pul biber
  • 1 tatli kasik nane
  • 1 dis sarimsak
  • 2 yemek kaşık domates Salçasi
  • 2 yemek kaşık  tereyag
  • tuz
Hazırlanışı
  • Nohutları  bir gece önceden sıcak su da bırakıp bekletin.
  • Ben dödüklüde hasladim.
  • Bu suyu süzüp tekrar kaynar su ekleyerek hafif  haşlayın  etlede pisecekleri icin ve tekrar süzün.
  • Başka bir tencereye iki kaşık tereyagını ve dogranmış soganları kavurun.
  • Salçayı,pul biberi ,nane ve sarimsagida  ekleyin
  • Soganlarin üzerine kücük dogranmis  kuşbaşı etlerini çig olarak soganlara ilave edip karıştırın.
  • Etler hafif yumusayinca nohutları da üzerine koyun.
  • Tuzunu ve suyunu ayarlayıp devam pisirin etler ve nohutunuz lokumgibi oluncaya kadar
  • Afiyetler olsun.
Yorum Gönder