29 Kasım 2010

PEYNİRLİ POĞAÇA

PEYNİRLİ POĞAÇA


malzeme
  • 2 su bardak ilik süt
  • 1 su bardak ay cicek yagi
  • 1 tane yas maya (40 gramlik )
  • 1 tatli kasik tuz
  • 1 yemek kagik toz seker
  • 3 yumurta aki (sarilari üzerine sürülecek )
  • beyaz böreklik peynir
  • susam
hazirlanisi
  • Yumurtanin sarilarini yayirin üzerine sürmek icin.
  • Yag ,süt ve yumurta beyazini derin bir kabin icersine alin.
  • Mayayi sütlü karisima katip elinizle eritin.
  • Tuz , seker ve yavas ,yavas unu katatrken hamurunuzu yugurun cok yumusak bir hamur olursa pogacalar okadar pofuduk olurlar.
  • Hamur üzeri kapali yarim saat dinlensin mayalansin.
  • Hamurdan 2 tane beze cikartin.
  • Tezgahin üzerine yag damlatip bezeyi  merdaneyle hamuru acin.
  • Peynirinizi kenarina yerlestirip börek sarar gibi sarin.
  • Bicakla kesip kenarlarini catalla bastirin  peynirleri akmasin diye.
  • Üzerine yumurta sarisini cirpip sürün.
  • Susam ve ya cörek otu kullanin üzerine
  • 175 derecede üzerleri nar gibi oluncaya kadar pisirin.
  • Afiyetler olsun .
Yorum Gönder