malzeme
- 2 su bardak ilik süt
- 1 su bardak ay cicek yagi
- 1 tane yas maya (40 gramlik )
- 1 tatli kasik tuz
- 1 yemek kagik toz seker
- 3 yumurta aki (sarilari üzerine sürülecek )
- beyaz böreklik peynir
- susam
hazirlanisi
- Yumurtanin sarilarini yayirin üzerine sürmek icin.
- Yag ,süt ve yumurta beyazini derin bir kabin icersine alin.
- Mayayi sütlü karisima katip elinizle eritin.
- Tuz , seker ve yavas ,yavas unu katatrken hamurunuzu yugurun cok yumusak bir hamur olursa pogacalar okadar pofuduk olurlar.
- Hamur üzeri kapali yarim saat dinlensin mayalansin.
- Hamurdan 2 tane beze cikartin.
- Tezgahin üzerine yag damlatip bezeyi merdaneyle hamuru acin.
- Peynirinizi kenarina yerlestirip börek sarar gibi sarin.
- Bicakla kesip kenarlarini catalla bastirin peynirleri akmasin diye.
- Üzerine yumurta sarisini cirpip sürün.
- Susam ve ya cörek otu kullanin üzerine
- 175 derecede üzerleri nar gibi oluncaya kadar pisirin.
- Afiyetler olsun .
11 yorum:
cok guzel pofuduk pofuduklar ellerinize saglik.sormak istedigim ufak bir teday yumurta sayisi cok degilmi yada uzeri icin yumurta sayisi fazla gelmiyormu?
Canim sarisi üzerine cok gelebiliyor ben bu pogacanin icersine sarisini kullanmiyorum .
Belki 1 sarisini icersine katila bilinir neden olmasin öptüm seni hayirli aksamlar.
Puf puff gorunuyor kahvaltida ne guzel olur bu pogacaalr.Ellerine saglik gulcan enfes olmus.
Sefa
Bunlar da sahane... Ne hos olmuslar,,,, Eminim lezzeti de muhtesemdir.... Ellerine saglik canim benim...
SEVGİLİ ADAŞIM ELLERİNE SAĞLIK MÜKEMMEL GÖRÜNÜYORLAR.
Selamlar gülcanım,poğaçalar puf puf olmuşla belli,ellerine sağlık.
Afiyet şeker olsun arkadaşım.
Sevgiler
kesip çatalla şekil vermek güzel olmuş iyi fikir selamlar canım öpüyorum.
Nasıl bir görüntü bu böyle, nefis olmuş.Ellerine sağlık.
Nefis bir poğaça olmuş ellerinize sağlık.
kek poğaça derken aldık başımızı gidiyoruz hayırlara karşı
Poğaçalar çok nefis görünüyor ellerine sağlık canım çok öpüyorum.Sevgiler...
Yorum Gönder