Haşhaşlı çörek
Haşhaşlı çörek
- 1 kilo un
- 1 tane yas maya (40 gram kadar)
- 2 tatli kasik kabartma tozu
- 125 gram tereyagi
- 3 yemek kasik seker .
- 1 tutam tuz
- 2,5 bardak ilik süt
ic malzeme
- 750 gram siyah hashas
- 1 su bardak pudra sekeri
- 3 yemek kasik toz seker
- yarim cay bardak aycicek yagi
üzerine
- 1 yumurta
- 200 gram badem kiriklari
- Hamurunu ilk önce yugurun üzerini kapatip dinlenmeye birakin..
- Sürtülmüs siyah hashasin icine pudra sekeri ,seker ve yagla cirpin.
- Hamur yarim saat kadar dinlendikten sonra 3 parcaya bölüyorum.
- Merdeneyle aciyorum tezgahin üzerine 1 tatli kasik yag damladir saniz dahada kalay acarsiniz.
- Hamurun üzerine icine hashasli karisimdan sürüyorum.
- Rulo yapip parmak kalinliginda kesiyorum bicaklan.
- Yumurtayi cirpip üzerlerine fircayla sürüyorum .
- 1 er tutam badem ilave edidiyorum.
- Firinin ayarini 175 dereceye getirip üzerleri nar gibi oluncaya kadar pisiriyorum.
- Afiyet olsun hem kolay hem nefis
- Ben hamuru dinlendirmiyorum.Böyle daha piratik oluyor firinda daha güzel kabariyorlar.
9 yorum:
Ellerine saglik Gülcancim nefis görünüyorlar. Hashasli tarifleri cok seviyorum ben.
Sevgiler
haş haşı çok severim...ellerine sağlık...
güzel görünüyorlar,eline saglik
Hayırlı sabahlar. Çok güzel,çok leziz ve iştah açıcı olmuş ellerinize, emeğinize sağlık.
Saygılar.
ellerine sağlık ablacım. yanındada bir bardak çay ohhhh. bir tane aldım :)
Haşhaşın içine girdiği herşeyi yerim:) Nefis görünüyor :)
gülcanım çörekler harika .ellerine sağlık.sevgilerim gönderiyorum
bende hep hazır ekmek hamuru alıp yaparım böyle de deneyeyim nefis olmuşlar ellerine sağlık
ABLAM ELLERİNE SAĞLIK HARİKA GÖRÜNÜYOR.. TADIDA GÜZELDİR EMİNİM.. KENDİNE İYİ BAK ÖPÜYORUM...
Yorum Gönder