7 Aralık 2010

MANTARLI Pizza


mantarli  Pizza
malzemeler
  • 1 kilo un
  • 1/2 litre süt
  • 200 ml ay cicek yag
  • 2 yemek kasik toz seker
  • 1 tatli kasik tuz
  • 1 paket kuru maya
sosu icin malzeme
  • 1 kutu hazir domates suyu
  • 2 dis sarimsak
  • 1 tatli kasik nane
  • 4-5 sap maydanaz
  • 2 yemek kasik ay cicek yag
  • 1 tane kuru sogan
üzerine
  • Bol kasar peniri (ben 3 cesit kasar  karisik kullandim )
  • mantar
hazirlanisi
  • Hamurunuzu yugurup üzeri kapatip yarim saat kadar mayalanmaya birakin
  • Mutfak robotunda sosu icin tüm malzemeyi katip beraber sos haline gelinceye kadar cekin.
  • Ben konserve mantar kullandim.
  • Mantari süzgecin icersine katip yikayip su yunu süzdürün.
  • Hamurunuzu tepspye göre 4  veya 3 beze yapin.
  • Tepsinizi yaglayip elinizle acin.
  • Üzerine sosunuzdan hertarafina esit sekilde sürün.
  • Kasarda sosun üzerine esit sekelde yayin.
  • En üstede mantarlarinizi siralayin.
  • 175 derecede pisirin alti ve üzeri pisinde afiyetler olsin.
Yorum Gönder