8 Aralık 2010

Katmer Poğaça



malzeme
  • 1 u bardak ilik süt
  • 1 çay bardağı sıvıyag
  • 1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne sürülecek)
  • yarim yas maya ( 20 gram )
  • 3 çay kaşık tuz
  • 2 çay kaşık tozşeker
  • Aldıgi kadar un
  • 75 gr tereyag veya margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış/arasına sürmek için)
  • peyaz peynir
hazirlanisi


  • Mayayı çok az ılık suyla eritin.
  • Ilık süt, sıvıyag, tuz, şeker, yumurta akı ve un ile ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur yugurun.
  • Mayalanmasını tepsilerde yapin hazirladiktan sonra
  • Hamuru 6 parçaya ayırın.
  • Her parçayı tabak büyüklügünde açıp, üzerine yumuşak tereyağından ince bir tabaka halinde sürün. Hamurları üstüste koyun, her bezede bu işlemi tekrarlayın.
  • En üstteki bezeye yag sürmeyin.
  • Üstüste dizilmiş hamurları fazla ezmeden merdaneye acarak  büyütün.
  • hertarafina bayaz peynirden yayin.
  • Börek sarrar gibi sarin .
  • Bicakla 2 ser parmak kalinliginda kesip üzerlerine ayirdiginiz yumurta sarisini sürün.
  • 175 derecede üzerleri kizaran degince pisirin.
Yorum Gönder