26 Ağustos 2011

cevizli cerkez tatlisi

cevizli cerkez tatlisi tarifi













 malzemeler

  • 4 su bardak un
  • 1 cay bardak süt
  • 2 corba kasik yogurt
  • 2 corba kasik toz seker
  • 1 ca y bardak irmik
  • 1/4 yas maya
  • 2 tane yumurta
  • 120 gram tere yag
  • 2 yek kasik su
ic harci icin malzemeler
  • 2 su bardak cekilmis ceviz
  • 2 corba kasik un
  • 2 tane yumurta
kizartmak icin
  •  sivi yag
serbeti icin
  • 5 su bardak toz seker  (1 kilo seker yapiyor )
  • 3  bardak su
  • yarim limon suyu
üzerine
  • cam fistigi
hazirlanisi
  • Derin bir kabin icersine unu katip mayanin üzerine su yogurt ve süt katip mayayi eritin.
  • Tere yag ,seker, irmik ve yumurtayi katip yumusak bir hamur yugurun.
  • Hamurun ici icn incecik cekilmis ceviz  ,yumurta ve unu da katip yugurun.
  • Serbetinizi haslayip sogumaya birakin.
  • Hamuru dinlenmeye birakin 10 dakikadar   3 parcaya bölüp  hamuru merdaneylen oval aciyoruz.
  • Cevizli karisimida 3 e bölüp  parmak kalinliginda yuvarlayin uzunca .
  • Acmic oldugunuz hamurun uc kismina cevizli haci koyup sarin.
  • Parmak kalinliginda yanlamasina kesin.
  • Kizgin  yagda  nar gibi kizartiginiz tatlilari soguk serbetin icersine birakin 3-4 dakika bekletip cikartin.
  • Üzerine ben cam fistigi kullandim .
  • Bu tatlinin tarifini Oktay ustadan aldim biz cok beyendik  .
Yorum Gönder